Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ecobouwers Opendeur van 1 t/m 11 november 2013

1/11/2013
Bezoek de huizen van morgen. Bond Beter Leefmilieu organiseert sinds 1998 opendeurdagen van energiezuinige woningen. In de weekenden van 1 t/m 3 en van 9 t/m 11 november 2013 kunt u weer een hele reeks inspirerende energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken.

 

Tijdens heel wat rondleidingen in meer dan 150 woningen kunt u de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen beleven. Milieu- en energiebewuste bouwheren doen hun bouw- en woonervaringen uit de doeken en tonen u hoe een duurzaam bouwproject verloopt. Tijdens een rondleiding krijgt u alle kans om vragen te stellen aan de bewoners en bedenkingen te maken over de bezochte woning.

  • Hoe ging men te werk?
  • Welke financiële keuzes heeft men moeten maken?
  • Over welke partners was men tevreden?
  • Welke technieken worden er gebruikt?

Elk huis vertelt een ander verhaal. De ene bouwt volledig bio-ecologisch, de andere bouwt een passiefhuis, nog een andere toont welke energiebesparende technieken u kunt toepassen bij een renovatie in de binnenstad.

 

 

Thematours


Ook dit jaar kunt u deelnemen aan thematours: rondleidingen onder begeleiding van experts in duurzaam bouwen. Zo kunt u samen met bijvoorbeeld Vibe of het Passiefhuis Platform worden ondergedompeld in verschillende vormen van duurzaam bouwen aan de hand van enkele sprekende voorbeeldprojecten.

 

 

Ecobouwers.be

Inschrijven voor “Ecobouwers Opendeur” is gratis.
U kunt de online catalogus voor Vlaanderen en Brussel raadplegen met meer dan 150 woningen.
De rondleidingen startensteeds om 10 en/ of 14 uur. Ook de praktische informatie van de begeleide thematours vindt u daar.

 

 

 

fermacell en duurzaamheid

fermacell kent haar verantwoordelijkheid als het om een schoner milieu en een betere leefomgeving gaat.
Neem alleen al ons schone productieproces.
fermacell Gipsvezelplaten voldoen niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

 

 

×