Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Fermacell op Bois & Habitat 2013 (15e editie) - scan QR code voor interactief bezoek

4/03/2013
U bent van harte welkom op de stand van Fermacell (hal 1, stand 1818).

 

Fermacell neemt deel aan Bois & Habitat al sinds het ontstaan van deze beurs (1999). 

  

 

In 2013 viertBois & Habitathaar vijftienjarige bestaan. De beurs Bois & Habitat is een pionier in het bouwen met hout, dé referentie op hetgebied van bouwen, renoveren en interieurinrichting. Deze Belgische beurs heeft zich geleidelijk aan uitgebreid naar binnenhuisinrichting en houten meubilair. Het is een essentieel economisch middel van een van de meest dynamische industriële en artisanale sectoren in Wallonië. Ze heeft de evolutie van de sector gevolgd, de uitbreiding van haar aanbod en haar technologische vernieuwingen. De editie 2013 belicht alle laatste trends van de houtsector. Ze omvat ook een tentoonstelling gewijd aan design die de ontwerpen schetst van de Belgische designers die sinds haar ontstaan deelnamen aan Bois & Habitat. Naast haar exposanten aan de top van de markt, stelt de beurs ook andere facetten van de wereld van het hout voor in het ambachtendorp. Conferenties voor professionals of het grote publiek staan op het programma, net zoals demonstraties van savoir-faire en restauraties.

 

Hout is het materiaal van de toekomst.

Het gaat om gezond materiaal, dat natuurlijk is en een positieve eco-balans oplevert als je weet dat de energie die nodig is voor de productie van hout als bouwmateriaal 6 tot 9 maal minder is dan het maken van bakstenen en 20 keer minder dan de productie van beton. Daarnaast is hout gemakkelijk recyclebaar. Maar economisch biedt hout ook heel wat voordelen: de snelheid van uitvoering op de bouwplaats, thermisch comfort (en dus opmerkelijke besparingen op de verwarmingsfactuur), duurzaamheid, stevigheid, gemak in onderhoud … Bovendien speelt hout een belangrijke rol nu renovatie het voortouw neemt op nieuwbouw: het is licht (en dus ideaal in het kader van verfraaiing van huizen of uitbreidingen), gemakkelijk te gebruiken en kan, esthetisch, ongeveer overal worden toegepast.

 

Fermacell dankt haar bewezen kwaliteit aan een totaalconcept dat al bij de productie begint. fermacell is gemaakt van gips en gerecyclede papiervezels, zonder toevoeging van bindmiddel. Een innovatieve en ecologisch verantwoorde productiemethode. fermacell Gipsvezelplaten dragen in belangrijke mate bij aan een gezondere, betere leefomgeving en voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

 

Reeds vele jaren hebben fermacell Gipsvezelplaten bewezen, bijzonder geschikt te zijn voor de afbouw. Door de homogene structuur en de vezelversterking is de fermacell plaat bijzonder stabiel, extreem belastbaar en universeel toepasbaar. fermacell is brandwerend en waterafstotend tegelijk. Dit vergemakkelijkt de planning en logistiek ter plekke en bespaart tijd en kosten. De hoge brandwerendheid, geluidsisolatie en warmte-isolatie bieden – naast de mechanische belastbaarheid van fermacell constructies – zekerheid aan opdrachtgevers, architecten en verwerkers. De op de praktijk afgestemde wand-, plafond- en vloerconstructies bieden vele voordelen en mogelijkheden in combinatie met voordelige verwerkingstechnieken.

 

fermacell kan als meedragende en verstijvende beplating van wandpanelen voor houtskeletbouw woningen, in prefabconstructies worden toegepast. fermacell Gipsvezelplaten worden al sinds 1970 in de houtskeletbouw toegepast.

 

fermacell Vloerelementen vinden ook veelvuldig hun weg naar de houtskeletbouw. De voordelen zijn dan ook evident. fermacell Vloerelementen zorgen voor een effectieve warmte-isolatie, hoge contact- en luchtgeluidsisolatie en een verbetering van de brandwerendheid. fermacell Vloerelementen zijn bijzonder geschikt voor het renoveren en isoleren van houten en betonnen vloeren.

 

 

Bois & Habitat 2013, in Namur Expo te Namen.

Vanaf vrijdag 22 maart (nocturne van 10 tot 21u) t/m maandag 25 maart 2013.
Zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 maart open van 10 tot 19u.

 

U bent van harte welkom op destand van Fermacell(hal 1, stand 1818).

 

 

 

Smartphone applicatie

Voor een interactief bezoek aan deze beurs kunt u deQR codescannen om de applicatie te downloaden of dezeURLvolgen. De applicatie is compatibel met iPhone, iPad, Android, Mobile website (Blackberry, Nokia, Windows phone7…).

 

 

×