Meld u aan voor onze nieuwsbrief

fermacell op Bois & Habitat 2014 (16e editie) - scan QR code voor interactief bezoek

3/03/2014
U bent van harte welkom op de stand van fermacell (hal 1, stand 1820).

fermacell neemt deel aan Bois & Habitat al sinds het ontstaan van deze beurs (1999). 

  

 

 

De beurs Bois & Habitat is een pionier in het bouwen met hout, dé referentie op het gebied van bouwen, renoveren en interieurinrichting. Deze Belgische beurs heeft zich geleidelijk aan uitgebreid naar binnenhuisinrichting en houten meubilair. Het is een essentieel economisch middel van een van de meest dynamische industriële en artisanale sectoren in Wallonië. Ze heeft de evolutie van de sector gevolgd, de uitbreiding van haar aanbod en haar technologische vernieuwingen.

 

 

Thema van de 16e editie van Bois & Habitat: « Hout en materialen »


Een gelegenheid die zowel professionals als het grote publiek uitnodigt om haar horizonten te verruimen. Van bouw tot binnenhuisdecoratie, via design en architectuur, gaat hout harmonieus samen met talrijke materialen. Dit jaar kan u klassieke combinaties ontdekken van hout en steen, hout en beton, hout en metaal maar ook stijlvolle duo’s zoals hout en glas. Er staan ook minder evidente combinaties op het programma zoals de gedurfde mix van hout en textiel (vilt of wol) of ook nog hout en stro.

 

 

Hout, het materiaal van de toekomst


Het gaat om gezond materiaal, dat natuurlijk is en een positieve eco-balans oplevert als je weet dat de energie die nodig is voor de productie van hout als bouwmateriaal 6 tot 9 maal minder is dan het maken van bakstenen en 20 keer minder dan de productie van beton. Daarnaast is hout gemakkelijk recyclebaar. Maar economisch biedt hout ook heel wat voordelen: de snelheid van uitvoering op de bouwplaats, thermisch comfort (en dus opmerkelijke besparingen op de verwarmingsfactuur), duurzaamheid, stevigheid, gemak in onderhoud … Bovendien speelt hout een belangrijke rol nu renovatie het voortouw neemt op nieuwbouw: het is licht (en dus ideaal in het kader van verfraaiing van huizen of uitbreidingen), gemakkelijk te gebruiken en kan, esthetisch, ongeveer overal worden toegepast.

fermacell dankt haar bewezen kwaliteit aan een totaalconcept dat al bij de productie begint. fermacell is gemaakt van gips en gerecyclede papiervezels, zonder toevoeging van bindmiddel. Een innovatieve en ecologisch verantwoorde productiemethode. fermacell Gipsvezelplaten dragen in belangrijke mate bij aan een gezondere, betere leefomgeving en voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

Reeds vele jaren hebben fermacell Gipsvezelplaten bewezen, bijzonder geschikt te zijn voor de afbouw. Door de homogene structuur en de vezelversterking is de fermacell plaat bijzonder stabiel, extreem belastbaar en universeel toepasbaar. fermacell is brandwerend en waterafstotend tegelijk. Dit vergemakkelijkt de planning en logistiek ter plekke en bespaart tijd en kosten. De hoge brandwerendheid, geluidsisolatie en warmte-isolatie bieden – naast de mechanische belastbaarheid van fermacell constructies – zekerheid aan opdrachtgevers, architecten en verwerkers. De op de praktijk afgestemde wand-, plafond- en vloerconstructies bieden vele voordelen en mogelijkheden in combinatie met voordelige verwerkingstechnieken.

fermacell kan als meedragende en verstijvende beplating van wandpanelen voor houtskeletbouw woningen, in prefabconstructies worden toegepast. fermacell Gipsvezelplaten worden al sinds 1970 in de houtskeletbouw toegepast.

fermacell Vloerelementen vinden ook veelvuldig hun weg naar de houtskeletbouw. De voordelen zijn dan ook evident. fermacell Vloerelementen zorgen voor een effectieve warmte-isolatie, hoge contact- en luchtgeluidsisolatie en een verbetering van de brandwerendheid. fermacell Vloerelementen zijn bijzonder geschikt voor het renoveren en isoleren van houten en betonnen vloeren.

 

 

Beursdagen en openingsuren

 

Bois & Habitat 2014, in Namur Expo te Namen.
Vanaf vrijdag 21 maart (nocturne van 10 tot 21u) t/m maandag 24 maart 2014.
Zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 maart open van 10 tot 19u.

U bent van harte welkom op de stand van fermacell (hal 1, stand 1820).

 

Smartphone applicatie


Voor een interactief bezoek aan deze beurs kunt u de QR code scannen om de applicatie te downloaden of deze URL volgen. De applicatie is compatibel met iPhone, iPad, Android, Mobile website (Blackberry, Nokia, Windows phone7…).

 

×