Meld u aan voor onze nieuwsbrief

MBS levert samen met fermacell houtskeletbouwelementen voor Hogeschool Utrecht

2/11/2017
Het nieuwe schoolgebouw zal (zowel bij oplevering als tijdens de effectieve exploitatie) een ‘outstanding’ niveau behalen op de schaal van Breeam. Qua duurzaamheid behaalt deze school dus alvast 10/10. In dit project heeft MBS aangetoond dat de meest strikte vereisten perfect invulbaar zijn door HSB gevelelementen.

 

Terwijl de studenten collectief uitbliezen in de zomer van 2017 – of hun kennis bijspijkerden met het oog op hun herexamen – bouwden Machiels Building Solutions(MBS) en fermacell mee aan de gevel van de nieuwe Hogeschool Utrecht.

HH University of Applied Sciences Utrecht, kortweg Hogeschool Utrecht of HU, is één van de toonaangevende Nederlandse hogescholen. Bijna 35.000 studenten timmeren er dagelijks aan hun toekomst.

BREEAM

De fermacell Gipsvezelplaten met BREEAM-keurmerk zijn toegepast in deze HSB elementen.

Voordelen houtskeletbouw

De voordelen van houtskeletbouw zijn legio: houtskeletbouw biedt de mogelijkheden om snel, brandveilig, creatief, energiezuinig, ecologisch en comfortabel te bouwen. Ook architecturaal kan nagenoeg alles in houtskeletbouw.

Building Information Model

Aangezien deze bouw een samenwerking met andere bouwpartners vereiste, legde SPARK het moderne Building Information Model op. BIM, een buzzwoord in de hedendaagse bouw, is een digitaal model dat efficiënt samenwerken vergemakkelijkt. Vergelijk het met een virtueel 3D-plan, waarin verschillende partijen kunnen ontwerpen en becijferen welke combinatie van technieken het beste resultaat oplevert. Hierdoor verlaagt de kans op fouten in de uitvoering drastisch.

Meer info:

 

×