Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuw: fermacell introduceert unieke universele brandwerende plaat AESTUVER

17/02/2014
fermacell uit Wijchen introduceert AESTUVER, een cementgebonden plaat met een unieke combinatie van hoge brandwerende en vochtbestendige eigenschappen.

 

 

 

Zo is de AESTUVER-plaat onbrandbaar en tot 240 minuten brandwerend. In deze tijdsspanne blijft de plaat stabiel bij hoge temperaturen tot 1.350 graden Celsius. Daarnaast voldoet AESTUVER als enige cementgebonden plaat aan de nieuwste Europese EN 13381-4:2013 normering op gebied van brandwerendheid voor kolom- en liggeromkleding. Verder is de AESTUVER-plaat samengesteld zonder brandbare bestanddelen, zodat er geen giftige gassen vrijkomen in geval van brand.

Ook bijzonder zijn de prestaties op gebied van vorst- en dooizoutbestendigheid en vochtwerendheid. Hierdoor behoudt de cementgebonden plaat haar oorspronkelijke samenstelling en daarmee de brandwerende eigenschappen. Dit maakt het product, naast toepassingen in de woning- en utiliteitsbouw zeer geschikt voor tunnelbouw. De plaat is bestand tegen een agressief milieu. Zo hebben uitlaatgassen van het verkeer en agressieve schoonmaakmiddelen minimale invloed op de plaat. AESTUVER is onlangs toegepast in de A2-tunnel in Maastricht en in de tunnel in het Olympische Sotsji.

 

 

Meer info:

  • Algemene brochure: fermacell AESTUVER De universele brandwerende plaat
  • Technische tip: fermacell AESTUVER Het hitteschild achter kachels

 

Publicaties:

 

 

AESTUVER video:

 

 

 

×