Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Quiet Room Label Concept biedt garantie op geluidscomfort

24/05/2016
Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) introduceert het Quiet Room Label Concept.

 

Dit is het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op gebied van geluidsisolatie. Om dit hoge niveau van geluidscomfort te realiseren, kan het KGI bij renovatie of nieuwbouw producten van verschillende leveranciers adviseren. Eén van deze partijen is fermacell. Met een Quiet Room Label creëren hotels meerwaarde richting hun gasten. Deze krijgen namelijk de garantie op een stille kamer. Ook vastgoedeigenaren met dit certificaat hebben een streepje voor in de verkoop van hun panden aan hotelketens.

 

Met het Quiet Room Label Concept verricht het KGI de officiële geluidsmetingen

Voor hotels, maar ook andere projecten waar akoestiek een belangrijke rol speelt, kunnen aannemers en architecten ook gebruik maken van de gratis fermacell App. Deze biedt namelijk een richtlijn wat betreft de geluidsisolatie. De dB-meter in de app maakt een eenvoudige meting van geluiden op de bouwplaats mogelijk en bevat ook een dB-vergelijkingstabel. Met de geluidsisolatiedemo kan een aannemer ervaren wat een fermacell ondervloer voor effect heeft op contact- of luchtgeluid.

Met het Quiet Room Label Concept biedt het KGI een totaaloplossing

‘Vaak richten aannemers zich nog op óf de vloeren óf de wanden óf het plafond. Daarmee krijg je slechts één stukje van de puzzel’, zegt Lucas Keizer, directeur van het (KGI). ‘Het gevolg is een regen aan klachten bij het hotel vanwege geluidsoverlast. Aan het Quiet Room Concept zijn 10 bouwpartijen verbonden; met deze unieke samenwerking kunnen we klanten de oplossing van de gehele puzzel voorleggen.’ Wereldwijd hebben al 140 hotels het Quiet Room Label behaald.

Persbericht

Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI)

Quiet Room Label Concept

fermacell App

In de pers:

 

 

×