Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Trefzekerheid met fermacell

23/07/2013
fermacell Gipsvezelplaten en Powerpanel H2O als balvaste, geluidsisolerende en brandwerende beplating van plafond- en wandconstructies in sporthallen

 

 

Wand- en plafondconstructies in sporthallen moeten niet alleen voldoen aan brand- en geluidsisolerende eisen, maar moeten ook stootvast tegen ballen zijn. Dat betekent, dat de beplating in staat moet zijn, mechanische belastingen door ballen (voetballen, handballen en bij wanden ook door hockeyballen), zonder wezenlijke veranderingen van het oppervlak en van de onderconstructie, duurzaam te doorstaan.

Zowel met de stabiele fermacell Gipsvezelplaten als met de cementgebonden fermacell Powerpanel H2O platen worden de eisen ten aanzien van weerstand tegen ballen van bouwelementen voor sporthallen volgens DIN 18032-3 ofwel de stootvastheid van plafondconstructies volgens EN 13964 behaald.

  • Bij toepassing van de fermacell Gipsvezelplaten wordt al met een enkellaagse beplating van 12,5 mm dikke platen, de balvastheid voor plafondbekleding en afgehangen plafonds bereikt.
  • Bij wandbekledingen en voorzetwanden wordt met een enkellaagse beplating fermacell Gipsvezelplaten van 12,5 mm dikte al aan de volgens DIN 18032-3 verhoogde eisen aan de stootvastheid tegen ballen (bijv. achter een hockeygoal) voldaan.


Meer informatie over balvaste en trefzekere constructies met fermacell Powerpanel H2O kunt u verkrijgen bij de afbouwspecialisten van fermacell, bereikbaar op telefoonnummer +32(0)475 708 437.
U vindt ook meer informatie over onze afbouwsystemen op onze website: www.fermacell.be.

×