Powerpanel H2O

Als toelichting op alle antwoorden op onderstaande vragen, kunt u de brochure “fermacell Powerpanel H2O Productinformatie en verwerkingsrichtlijnen” raadplegen.

 • 1. Uit welk materiaal bestaat de fermacell Powerpanel H2O plaat?

  De Powerpanel H2O plaat is een cementgebonden sandwichplaat met in het midden expandeerde kleikorrels met aan beide zijden een wapening van alkalisch bestendig weefsel.

 • 2. De Powerpanel H2O plaat is een A1 plaat, wat betekent dat?

  A1 is een classificatie voor een geheel onbrandbare plaat.

 • 3. Waarvoor is de Powerpanel H2O plaat geschikt?

  De Powerpanel H2O plaat is geschikt voor extreme vochtige ruimtes zoals zwembaden, welness, grootkeukens, sportdouches e.d.. Natuurlijk ook voor huiselijke badkamers. Tevens geschikt voor buitentoepassingen in plafonds en gevels.

 • 4. Hoe kan ik de Powerpanel H2O plaat het beste verwerken?

  Het op maat maken, kan het beste met een elektrische (inval) cirkelzaag i.c.m. een stofzuiger. Voor het zaagblad adviseren wij een diamantzaagblad met zo min mogelijk tanden i.c.m een zo laag mogelijk toerental van de zaagmachine (www.leitz.nl).
  Voor de bevestiging kunnen zowel schroeven, nagels of nieten worden gebruikt.

 • 5. Wat zijn de hart-op-hart afstanden voor de achterconstructie?

  De hart-op-hart afstanden voor zowel houten of metalen profielen is voor wanden maximaal 600 mm Voor plafonds is dit maximaal 500 mm.

 • 6. Wat zijn de schroef-, nagel- en/of niet-afstanden voor bevestiging?

  Voor wanden:
  Schroeven max. 250 mm
  Nagels max. 200 mm
  Nieten max. 200 mm

   

  Voor plafonds:
  Schroeven max. 200 mm
  Nagels max. 150 mm
  Nieten max. 150 mm

 • 7. Hoe dient de Powerpanel H2O plaat onderling te worden verbonden?

  De Powerpanel H2O platen dienen onderling met fermacell Voegenlijm aan elkaar te worden verbonden. De Powerpanel H2O platen met een afgeschuinde kant kan men gewoon stotend monteren en de afgeschuinde kant vullen met fermacell AK Wapenigsband en fermacell Powerpanel afwerkmortel pasteus.
  Let op: Deze wijze is alleen geschikt voor binnen toepassingen!

 • 8. Is de Powerpanel H2O plaat geschikt voor gebogen wanden?

  Ja, de Powerpanel H2O is juist geschikt om gebogen wanden te maken. Voor wanden met een straal groter dan 4 m kan men de platen horizontaal (liggend) zo om de achterconstructie met een maximale hart-op-hart afstand van 300 mm buigen en monteren. Voor wanden met een straal van minder dan 4 m, kunt u zich richten tot onze technische adviseurs.

 • 9. Kunnen er tegels op de Powerpanel H2O platen worden aangebracht?

  Ja, er mogen rechtstreeks tegels tot een maximum van 50 kg/m2 met fermacell Flexibele tegellijm worden aangebracht.
  Let op: In openbare vochtige ruimten dient vooraf het fermacell Afdichtingsysteem te worden aangebracht.

 • 10. Kan de Powerpanel H2O worden geverfd?

  Ja, de Powerpanel H2O kan worden voorzien van een verfsysteem, nadat de naden, bevestigingsgaten en verdere oneffenheden zijn geplamuurd met de fermacell Afwerkmortel pasteus.
  De verf moet altijd volgens de instructies van de leverancier in tenminste twee keer worden aangebracht. Voor hoogwaardige  oppervlakken is een voorstrijklaag aan te bevelen.
  Heeft men de Powerpanel H2O platen volvlaks gefinisht met fermacell Afwerkmortel pasteus, dan kan men normaliter rechtstreeks fermacell Rolpleister, dispersieverf, acrylverf, silicaat- of siliconeharsverf aanbrengen.
  Vraag altijd de verfleverancier naar de geschiktheid en voorschriften.

 • 11. Kan er gemakkelijk iets worden opgehangen aan de Powerpanel H2O plaat?

  Wat is gemakkelijk? Iets ophangen enkel met schroef of spijker gaat in tegenstelling tot de fermacell Gipsvezelplaat niet! Wil men iets ophangen, dan zal men altijd met een holle wand plug moeten werken.
  Met een hollewand plug i.c.m een schroef kan men per ophangpunt al een last hangen van maar liefst 50 kg.
  Voor plafonds mag er met toepassing van een zogenaamde tuimel- of kantelplug een last hangen van 22 kg. Volg hierbij altijd de instructies van de pluggenfabrikant.