Duurzaam

fermacell voor een schoner milieu

fermacell voor een schoner milieu

fermacell kent haar verantwoordelijkheid als het om een schoner milieu en een betere leefomgeving gaat. Neem alleen al ons schone productieproces. Maar daarmee stopt onze duurzaamheidsgedachte niet. In de woning- en utiliteitsbouw is nog veel te winnen als het gaat om energiebesparing en CO2-reductie. Tot nu toe nemen bedrijven in de bouwketen vaak individueel hun maatregelen. Samenwerking leidt echter tot veel meer innovatieve oplossingen. Samen tot energiezuinige, duurzame en efficiënte gebouwen komen, is in de toekomst absoluut noodzakelijk. fermacell werkt er graag aan mee.

Werken met een bijproduct

Het gips dat fermacell verwerkt in haar gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden. Onze ‘Dracula’ verkleiningsmaler vermaalt zaagafval en schoon gipsafval van onze klanten, zodat onze recycle-installatie het opnieuw kan calcineren. In onze platen kunnen we 25% gerecycled materiaal verwerken.

Verantwoorde productie, verantwoord product

fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingprocédé uit oud papier worden gewonnen. Na vermenging en toevoeging van water persen wij de grondstoffen onder hoge druk tot oersterke homogene afbouwplaten. De platen worden hierna gedroogd, geschuurd, geïmpregneerd en op maat gezaagd. Dit innovatieve en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder strikte kwaliteitscontroles. Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeert dat gipsvezelplaten van fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. fermacell Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

Download recycling folder