Meld u aan voor onze nieuwsbrief

De droogbouw heeft voor een revolutie gezorgd in de afbouw. Moderne, efficiënte systemen bieden bijna onbeperkte mogelijkheden voor de creatieve vormgeving van interieurs met variabele plattegronden. Dit komt omdat gipsplaten overal in de ruimte geplaatst kunnen worden en naar believen eenvoudig verplaatst kunnen worden. Door het relatief lage gewicht van gipsplaatconstructies zijn er geen grote bouwkundige ingrepen nodig om de statische sterkte te verbeteren.
 
fermacell® Gipsvezelplaten bieden hierbij een keur aan voordelen ten opzichte van conventionele gipswandsystemen. Ze vergemakkelijken het werk op de bouwplaats en zorgen voor aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen zonder in te leveren op kwaliteit of belastbaarheid.

Universele toepassing
Terwijl bij conventionele gipsplaten verschillende productvarianten nodig zijn voor verschillende toepassingen, zijn fermacell® Gipsvezelplaten net zo geschikt voor wand- als voor plafondconstructies en kunnen ze universeel worden gebruikt als brandwerende, geluidsisolerende en vochtbestendige constructieplaten.
 
Hoge stabiliteit
De homogene gipsvezelstructuur van fermacell® Gipsvezelplaten zorgt voor een uitzonderlijk hoge stabiliteit en weerstand tegen mechanische belasting. Fermacell® Gipsvezelplaten kunnen daarom zowel dragend als verstijfd worden toegepast, alsook voor het bekleden van bouwelementen (gebruiksklasse 1 en 2 volgens DIN EN 1995-1). Daarmee zijn ze een goede vervanging voor houtplaten. Daarnaast hebben ze een hoge belastbaarheid (tot 50 kg).


Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren

Voordelig in gebruik
In tegenstelling tot conventionele gipsplaten, voldoen fermacell® Gipsvezelplaten al aan de meeste vereisten voor enkellaagse platen op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid en statica. Dit betekent lagere kosten door een lager materiaalverbruik en kortere doorlooptijden.
 
Meer uitvoeringsveiligheid
De grote stabiliteit en hoge belastbaarheid van fermacell® Gipsvezelplaten maakt het mogelijk ze snel en eenvoudig aan de onderconstructie te bevestigen. De universele toepassingsmogelijkheden van fermacell® Gipsvezelplaten zorgen voor meer uitvoeringsveiligheid binnen alle toepassingsgebieden en garanderen betrouwbaarheid en een constante hoge kwaliteit.
 
Eenvoudigere logistiek

Door het lagere materiaalverbruik en de universele toepassingsmogelijkheden nemen de fermacell® Gipsvezelplaten aanzienlijk minder vrachtruimte in beslag dan conventionele gipsvezelplaten. Hierdoor worden de logistiek en de planning op de bouwplaats eenvoudiger en neemt de milieuvervuiling af.


 

Milieuvriendelijk
fermacell® Gipsvezelplaten vormen een belangrijk onderdeel van een milieubewuste en gezonde bouwwijze. De productie vindt plaats volgens een milieuvriendelijk proces op basis van uitsluitend natuurlijke materialen (gerecycled papier, gips en water) en zonder toevoeging van lijm. De platen zijn nagenoeg emissievrij gebleken en bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals formaldehyde. De gunstige bouwbiologische eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten zijn beloond met het IBR-keurmerk van het Institut für Baubiologie in Rosenheim en met de toekenning van het certificaat "Low Emission Product” door het gerenommeerde eco-Instituut in Keulen.
 
Gezond wonen
Net als klei zijn de fermacell® Gipsvezelplaten zeer goed in het reguleren van de luchtvochtigheid (waterdampadsorptieklasse WS II). Ze nemen overtollig vocht op en geven het vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is. Naast deze vochtregulerende eigenschap, zorgen de platen voor een evenwicht tussen thermische isolatie en warmteopslag. Zo krijgt je huis een stabiel binnenklimaat dat zorgt voor comfort en het veilige gevoel dat je gezond woont.


Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren
×