Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Scroll naar beneden voor egalisatiemogelijkheden

Speciale oplossingen
Vloerverwarming


Het gebruik van fermacell® Vloerelementen kent vrijwel geen beperkingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de installatie van vloerverwarmingssystemen. Ze zijn zowel geschikt voor conventionele warmwaterverwarmingssystemen als voor een select aantal elektrische vloerverwarmingssystemen.

 

JK fermafloor

JK fermafloor is een compleet, lichtgewicht, maatwerk droogbouw vloersysteem met een unieke samenwerking tussen drie bedrijven: Fermacell BV, JK vloerverwarming en Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro). De drie bedrijven zijn uitstekend op elkaar ingesteld, waardoor de klant van begin tot eind vrij van zorgen is. Dat maakt deze samenwerking zo uniek.
 
Fermacell BV is verantwoordelijk voor het vloersysteem bestaande uit duurzame gipsvezelplaten (met brandwerende en akoestische eigenschappen). Het systeem wordt door JK vloerverwarming voorzien van een ingeslepen vloerverwarming compleet met de innovatieve inverse PE-RT vloerverwarmingsbuizen en hoogwaardige RVS verdeler met de benodigde appendages. Uzin Utz Nederland levert de specifiek voor het systeem ontwikkelde additieven, in de vorm van de JK dichtzetmassa, de benodigde JK fermafloor primer en JK fermafloor mortel die specifiek volgens het Uzin Utz Garantsysteem gebruikt kunnen worden. Daarnaast zorgen zij voor advies en de producten t.b.v. de verdere vloerafwerking die ook weer binnen de systeemgarantie vallen.

De montage van de fermacell® Vloerelementen gebeurt door de speciaal geselecteerde fermacell experts, stuk voor stuk vakmensen in afbouw. Deze experts zijn ook getraind door JK en Uzin Utz met betrekking tot alle details van deze droogbouwvloer en kunnen de offerte voor de realisatie van het traject voor de JK fermafloor verzorgen. Zo wordt alles verzorgd vanuit één contactpersoon, van offerte tot realisatie met kwaliteitsborging en systeemgarantie. Het installeren van de complete vloerverwarming en het dichtzetten van de vloerverwarmingsbuizen gebeurt door de vakmensen van JK vloerverwarming.

Meer informatie over fermacell® Vloerelementen op vloerverwarmingssystemen met leveranciers

 
De betere keuze
Droge dekvloeren worden steeds vaker gebruikt als vloeroplossing. Lange tijd werden ze hoofdzakelijk gebruikt bij renovatie. Daar zorgden ze, tegen een redelijke prijs, voor modern vloercomfort en het behoud van veel houten balkenplafonds in oude gebouwen. Inmiddels worden fermacell® Vloerelementen ook steeds populairder in de nieuwbouw, of het nu de massiefbouw, de staalskeletbouw of de houtskeletbouw betreft. Ze overtreffen natte dekvloeren dankzij hun
 • droge installatie zonder extra vochtinbreng
 • geringe bouwdikte
 • voordelige en snelle verwerking
 • directe beloopbaarheid en afwerkbaarheid
 • hoge belastbaarheid
 • relatief laag eigengewicht
 • goede geluidsisolatie ondanks lage massa

De platen kunnen zelfs worden gebruikt wanneer de brandveiligheid aan verhoogde normen moet voldoen. Door hun hoge belastbaarheid zijn ze niet alleen geschikt voor woonruimtes, maar ook voor kantoor- en overheidsgebouwen.

Vloerelementen
Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee in de fabriek verlijmde fermacell platen van 150 x 50 cm met een dikte van 10 mm of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en een 5 cm brede liplas rondom zorgen voor een snelle en eenvoudige verwerking. Naar wens zijn fermacell® Vloerelementen verkrijgbaar zonder isolatiemateriaal of als samengestelde elementen met isolatielaag aan de onderzijde.
 
Dankzij verschillende isolatiemogelijkheden en varieteit in elementdikte is een breed scala aan toepassingen mogelijk. Voor een effectieve thermische isolatie zijn bijvoorbeeld vloerelementen verkrijgbaar die zijn voorzien van 20 of 30 mm polystyreenhardschuim. Om lucht- en contactgeluiden te verminderen en de brandveiligheid te verhogen, worden elementen aangeboden met een isolatie van 10 mm houtvezelplaat, 10 mm minerale wol met hoge dichtheid of 9 mm viltplaat.  

Egalisatiemogelijkheden
Voor de montage van fermacell® Vloerelementen is in principe een vlakke ondergrond nodig.

 • Kleine hoogteverschillen tot 20 mm kunnen worden gecompenseerd met fermacell™ Egaliseermiddel voor vloeren.
 • Het fermacell™ Egaliseermiddel voor vloeren kan worden gebruikt om een volledig vlak oppervlak te creëren bij oneffenheden tot 100 mm.
 • Het fermacell™ Honingraatelement wordt gevuld met fermacell™ Honingraatkorrels en is speciaal ontwikkeld voor de geluidsisolatie van houten balkenplafonds tijdens renovatie en nieuwbouw.
 • Met de fermacell™ Gebonden egalisatiemiddel kunnen hoogteverschillen tot 2000 mm worden geëgaliseerd. Door zijn hoge sterkte, waterbestendigheid en lage gewicht is dit vulmiddel geschikt voor gebruik in openbare gebouwen, scholen of natte ruimtes. Ook kan het gebruikt worden op houten balkenplafonds, gewelfde plafonds en plafonds met een trapeziumvormige staalconstructie.
 • Het fermacell™ Honingraatelement is een aanvulling op het fermacell™ Egaliseermiddel. Het leent zich uitstekend voor de volledige thermische isolatie van holle ruimtes, zoals in houten balkenplafonds, platte en schuine daken of scheidingswanden op basis van een rachelwerk.

Afhankelijk van het gebruikte vulmiddel kan hiermee ook worden voldaan aan de normen op het gebied van contactgeluid, warmte en brandveiligheid.

 

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

 • Stootvast
 • Geluidsisolerend
 • Brandwerend
 • Extreem belastbaar
 • Vochtbestendig
 • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)
×