Meld u aan voor onze nieuwsbrief

70 sociale huurwoningen in Soest ‘nul op de meter’ dankzij fermacell

BAM heeft 70 sociale huurwoningen van woningcorporatie Portaal in Soest gerenoveerd tot ‘nul op de meter’ huizen (NOM). Het bouwbedrijf maakt gebruik van prefab gevels gebaseerd op fermacell plaatmateriaal, de Powerpanel H2O. Deze cementgebonden afbouwplaat van fermacell voldoet aan alle eigenschappen die nodig zijn om er gerobotiseerd steenstrips aan te kunnen verlijmen. Hierdoor kunnen de gevels veel sneller en voordeliger geproduceerd worden en kant en klaar op locatie afgeleverd worden. 
 


Betalen door te besparen

Bij NOM-projecten telt elke euro. Door te bouwen met NOM-Keur biedt BAM haar opdrachtgevers de zekerheid dat de kosten van de renovatie zichzelf grotendeels terugverdienen door de behaalde energiebesparing. Het bedrag dat de huurders vroeger aan hun energierekening kwijt waren, betalen ze nu aan Portaal; deels in de vorm van een huurverhoging en deels in de vorm van een ‘energieprestatievergoeding’. BAM staat de komende 40 jaar garant voor die energieprestatie. Daarom verzorgen ze ook het onderhoud aan de woningen en de installaties en bewaken ze zelf of de nodige energiebesparing ook echt wordt gerealiseerd.Kosten verlagen door industrialisatie

BAM combineert lage productie- en bouwkosten met een zo duurzaam mogelijk resultaat. Dat betekent dat binnen het NOM-concept een optelsom van maatregelen genomen wordt. Denk daarbij aan een energiemodule met boiler, warmtepomp, warmte-terugwin-installatie en ‘smart monitoring’, isolatie van de kruipruimte, een geïsoleerd dak met zonnepanelen dat over het bestaande dak heen aangebracht wordt en geïsoleerde prefab gevels met steenstrips die tegen de bestaande gevels geplaatst worden. Met de Powerpanel H2O van fermacell is het mogelijk gebleken om verregaand te besparen op de productiekosten van de gevels. Nu het verlijmen industrieel gebeurt, is de productietijd gereduceerd tot 20 minuten per gevelplaat en is de kwaliteit van de verlijming zeer constant. 
 


Getest, doorontwikkeld en geschikt bevonden

In de fabriek van Gevelelementen Noord-Holland zijn de prestaties van de industrieel verlijmde gevelplaten uitgebreid getest in samenwerking met de productspecialisten van fermacell. Zelfs na een half jaar in de klimaatkast, waar de constructie op extreme temperatuurverschillen is getest, ontstonden er geen scheuren in de steenstrips. De Powerpanel H2O heeft bewezen dat het materiaal vrijwel niet werkt en watervast, vorstbestendig, brandveilig en stootvast is. Hierdoor is het mogelijk om scheurvrije gevelconstructies tot 8 meter breedte te produceren die geheel voldoen aan alle eisen van kwaliteit en energiebesparing én die licht genoeg zijn om toegepast te worden op de bestaande constructie. Kortom, het juiste materiaal om binnen een NOM-concept toe te passen.
 
 
×