Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Systeembouwer Barli uit Uden kiest voor bouw luxueuze vakantielodges opnieuw voor Fermacell


In Zandvoort plaatst systeembouwer Barli uit Uden 100 luxe en trendy recreatiewoningen voor Qurios Holiday Retreats. Voor de bouw van de prefab woningen, die plug & play worden geplaatst, steunt Barli op de gipsvezelplaten van Fermacell. En dat is niet voor het eerst, want de partijen werken al een decennium samen.
Qurios Holiday Retreats, exploitant van luxe recreatieparken, bouwt in Zandvoort een nieuw vakantiepark met 100 luxe en trendy lodges. Vanaf augustus 2019 kunnen toeristen de woningen huren. Qurios mikt met de lodges op strandtoeristen, maar hoopt met de mogelijke komst van de Formule 1 naar Circuitpark Zandvoort ook raceliefhebbers aan zich te binden. De luxe lodges worden geprefabriceerd en op locatie plug & play geplaatst door systeembouwer Barli uit Uden. In Zandvoort worden de elementen geassembleerd, op de funderingen geplaatst en aangesloten op gas, water en licht. 
 

Fan van Fermacell

Barli maakt voor de productie van modulaire woningen of units vrijwel altijd gebruik van Fermacell gipsvezelplaten. Voor de Qurios-woningen is dat niet anders. “Tien jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar stucklare platen voor de woningbouw en we kwamen uiteindelijk in contact met Ton Borgers van Fermacell, een integere accountmanager met veel technische kennis van gipsvezelplaten”, licht Andries Peters, directeur van Barli, toe. “De producteigenschappen die hij toelichtte maken voor ons het verschil met bijvoorbeeld gipskarton. Fermacell gipsvezelplaten zijn makkelijk te verspijkeren, het is een homogeen product, constructief, brandwerend, geluidsisolerend en in hoge mate vochtbestendig. Voor ons maakt dit de plaat tot het beste product in de markt. Dat we de platen op maat kunnen bestellen, is een extra voordeel.”
 

Extra services

Minstens zo belangrijk zijn de aanvullende services van Fermacell. “Vooral de advisering van Fermacell in gevallen dat opdrachtgevers niet standaard-eisen stellen, is voor ons van groot belang. Het gaat dan meestal om brandwerendheid en de geluidprestatie van bouwkundige details. Fermacell heeft uitgebreide documentatie beschikbaar als onderbouwing naar opdrachtgevers.” 

De samenwerking tussen Fermacell en Barli bevalt beide partijen goed. Andries Peters van Barli: “We laten klanten tijdens bedrijfsbezoeken graag zien hoe Fermacell werkt.” Omgekeerd gebeurt hetzelfde bij Fermacell, vertelt Jimmy van Tilburg, accountmanager bij Fermacell: “Nieuwe collega’s laat ik bij Barli meekijken om ze te laten zien wie ons type klanten zijn.” Van Tilburg is trots dat Barli  een vaste afnemer is. “Ze realiseren prestigeprojecten met een luxe uitstraling. Dat wij daar aan bijdragen is heel mooi.”
 
×