Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Studentenhuisvesting in combinatie met vrijetijdsbesteding

Van zelfstandig appartement met eigen faciliteiten tot grote studio's voor studenten of stellen. Een bibliotheek, sportvelden en studieruimtes: alles is in The Cube aanwezig voor optimaal woongenot. De gevelsluitende elementen van dit project zijn aan de binnenzijde voorzien van fermacell® gipsvezelplaat.

Duurzame Houtbouw

De gevel van The Cube in Utrecht (Overvecht) bestaat uit 12000 m2 kant en klare gevelelementen. De gevelelementen zijn geproduceerd in de fabriek van Machiels Building Solutions (Genk, België). Dankzij deze efficiënte vorm van prefab werken is het gebouw in mum van tijd wind-, water- en luchtdicht. Naast de effectieve manier van bouwen werd er ook gebruik gemaakt van duurzame producten. Onze gipsvezelplaten passen hier perfect bij.  In dit project is gebruik gemaakt van de gipsvezelplaat met een dikte van 12,5mm.  Naast de binnenzijde van de gevelelementen, bestaan ook de plafonds uit fermacell® gipsvezelplaten. 

Trapsgewijs

Opvallend aan The Cube is de vormgeving van het gebouw. De twee in elkaar draaiende trappen vormen een interessant bouwwerk. Met zijn 50 meter is dit pand een van de hoogste in de omgeving. 15 verdiepingen geven de ruimte aan ruim 600 woningen.

Coliving Award 2021 category 'Building & Architecture'

Het ultieme doel van The Cube is een thuis ver van huis te creëren. Met het welkome uiterlijk van The Cube heeft het bouwproject de Colving Award in de categorie Building en Architecture in 2021 gewonnen. Wij zijn uitermate trots dat onze gipsvezelplaten deel uit mogen maken van dit prijswinnende project.

×