Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Hotels

Er is haast geen bouwklus die zulke hoge eisen stelt aan planners, architecten en gespecialiseerde bouwbedrijven als de uitbreiding van een hotel. De roep om meer functionaliteit en zuinigheid staat haaks op de wensen van de gasten, die juist een maximum aan rust en privacy verwachten in een omgeving van cool design, welzijn en comfort. Kortom: een uitdaging die alleen kan worden aangegaan met hoogwaardige en veelzijdige bouwmaterialen. Dankzij hun grote aanpassingsvermogen aan de bouwkundige randvoorwaarden, scheppen de intelligente gipsplaatoplossingen van fermacell® Gipsvezelplaten de perfecte condities voor het combineren van geavanceerde interieurconcepten en een hoge afwerkingskwaliteit bij het uitbreiden en moderniseren van hotels.

Functionaliteit
fermacell® Gipsvezelplaten kunnen tegelijkertijd als brandwerende en vochtbestendige constructieplaten worden gebruikt. Ze bieden bovendien maximale vrijheid in de indeling van de plattegrond en de mogelijkheid snel en eenvoudig creatieve ruimtelijke concepten te realiseren. Dankzij de slanke constructies besparen ze ruimte en maken ze optimaal gebruik van het vloeroppervlak. Tijdens de montage hoeft nauwelijks rekening te worden gehouden met droogtijd. Hierdoor kunnen de vervolgwerkzaamheden direct na de voltooiing van de wandconstructie beginnen en kunnen de ruimtes na korte tijd weer in gebruik worden genomen.
 
Welzijn en comfort
Voor de meeste hotelgasten komt een goede geluidsisolatie op de eerste plaats bij de beoordeling van het comfort. Tests door verschillende instituten bevestigen de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten. Dit is te danken aan de homogene plaatstructuur. Deze structuur ontstaat doordat fermacell® Gipsvezelplaten bestaan uit gerecycled papiervezels, gips en water die samen onder hoge druk - zonder verdere bindmiddelen - tot stabiele en reukloze platen worden geperst. Het productieproces zorgt ervoor dat de papiervezels in gips worden ingepakt. De hoge bulkdichtheid en de flexibelere plaatstructuur die zo ontstaat hebben een gunstig effect op de geluidswering.
 
Binnenklimaat
Last but not least: ook een aangenaam binnenklimaat is bepalend voor het welzijn van uw hotelgasten. Fermacell® Gipsvezelplaten zijn biologisch getest en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze hebben wel regulerende eigenschappen voor het binnenklimaat in de ruimte. De vele macroporiën in de gipskern absorberen de overtollige luchtvochtigheid en geven het vocht vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is. Hierdoor ontstaat een constant en gelijkmatig binnenklimaat en een evenwichtige verhouding tussen warmte-isolatie en warmteopslag
 
Brandveiligheid
Door de vele hotelbranden in het verleden is brandveiligheid een prioriteit geworden. Met fermacell® Gipsvezelplaten is de veiligheid van uw hotelgasten gewaarborgd. De platen zijn goedgekeurd als onbrandbaar bouwmateriaal klasse A2 volgens DIN 4102-1. Afhankelijk van het ontwerp zijn constructies in de brandweerstandsklassen F 30 tot F 120 mogelijk.
 
Stootvastheid
Een hotel is een plek waar de meeste mensen maar kort verblijven. Dit snelle verloop betekent dat de wanden in hotelkamers en gangen permanent worden blootgesteld aan extreem hoge mechanische belasting. Bouwelementen worden zwaar belast door de bagage van de gasten of de werkuitrusting van het personeel. Dankzij hun homogene plaatstructuur zijn fermacell® Gipsvezelplaten bestand tegen mechanische belasting. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij bijzondere eisen worden gesteld aan de stabiliteit en stootvastheid.


Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Stootvast
  • Geluidsisolerend
  • Brandwerend
  • Extreem belastbaar
  • Vochtbestendig
  • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)
×