Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwijs

Goed onderwijs is de basis voor een goede toekomst. We stellen dan ook hoge eisen aan de gebouwen waarin onze jongeren worden geschoold en opgevoed. Kinderdagverblijven, scholen en universiteiten moeten een optimale leeromgeving bieden om moderne pedagogische concepten in de praktijk te kunnen brengen. Hierbij staan wij echter voor een aantal bijzondere uitdagingen: groeiende leerlingaantallen, de uitbreiding van schooltaken met buitenschoolse opvang, inclusiviteit, integratie en digitalisering. Dit vraagt om duurzame en flexibele concepten die snel en eenvoudig kunnen worden aangepast aan de geldende normen en wensen.
 
Wandconstructies met fermacell® Gipsvezelplaten voldoen aan de hoogste normen en bieden wezenlijke voordelen wanneer er extra klaslokalen nodig zijn door stijgende leerlingenaantallen of wanneer een nieuwe pedagogiek een ander gebruik en een nieuwe indeling van de ruimte vereist. Ze blijken steeds weer het bouwmateriaal bij uitstek voor het creatief vormgeven van interieurs of het creëren van een variabele plattegrond. Dit komt omdat ze flexibel overal in de ruimte kunnen worden geplaatst en later weer kunnen worden verplaatst wanneer een veranderde behoefte een nieuwe indeling van de ruimte nodig maakt.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Stootvast
  • Geluidsisolerend
  • Brandwerend
  • Extreem belastbaar
  • Vochtbestendig
  • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)

Gezond leren
Naast een hoge mate van flexibiliteit is juist voor onderwijsgebouwen een duurzame en gezondheidsgerichte bouwwijze wenselijk. Kinderen, scholieren en studenten moeten een optimale leeromgeving krijgen met allergievriendelijke materialen en vrij van schadelijke stoffen. Concentratie en prestaties hebben een gezonde omgeving nodig.
 
Voor fermacell® Gipsvezelplaten worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Ze bevatten bovendien geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals formaldehyde, en zijn praktisch emissievrij. Dankzij hun vochtregulerende eigenschappen ontstaat een comfortabel binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit, een cruciale voorwaarde voor productief leren en lesgeven.
 
Rustig leren

Net zo belangrijk, en tevens essentieel voor ziektepreventie, zijn de akoestische leeromstandigheden. Met montagewanden van fermacell® Gipsvezelplaten creëer je optimale condities voor een goede geluidsisolatie. Hierdoor ontstaat een rustige leersfeer die het concentratievermogen en de efficiëntie van de lessen bevordert.
 
Veilig leren

Vooral in gebouwen waar veel jongeren aanwezig zijn, worden bijzonder hoge eisen gesteld aan preventieve brandveiligheid. Met fermacell® Gipsvezelplaten kun je zeker aan deze vereisten voldoen: ze zijn geclassificeerd als ‘onbrandbaar’ volgens DIN EN 13501-1. Zo bieden ze betrouwbare bescherming aan kinderen, scholieren, studenten en hun leerkrachten en komen ze tegelijkertijd tegemoet aan de vraag naar flexibele onderwijsruimte.
 
Belastbaar
Kinderen en scholieren vinden het heerlijk om wild en ongeremd te stoeien. Wanden in kamers en gangen staan dan bloot aan hoge mechanische belasting. Fermacell® Gipsvezelplaten zijn bijzonder geschikt voor plaatsen waar stootbelasting te verwachten is, zoals in de groepsruimten van kinderdagverblijven, in klaslokalen en vergaderzalen of in de gangen van scholen of universiteiten. Dit is te danken aan het speciale fabricageproces, waarbij de gerecycleerde papiervezels volledig in gips zijn ingekapseld. Het resultaat is een homogene plaatstructuur met een hoge stabiliteit, waardoor fermacell® bestand is tegen mechanische belasting.
 
Korte bouwtijd
Doorgaans zijn de tijdvensters voor uitbreiding en modernisering van onderwijsgebouwen zeer krap en beperkt tot bijvoorbeeld de vakantieperiode van de dagopvang, school of universiteit. Dan heeft het gebruik van fermacell® Gipsvezelplaten het belangrijke voordeel dat ze snel en eenvoudig te monteren zijn. Ook lange droogtijden zijn niet nodig omdat er geen extra vocht bij de bouw wordt gebruikt. Hierdoor kunnen de bouwtijden aanzienlijk worden verkort en kunnen betrouwbare opleveringstermijnen worden vastgesteld. 

Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren

×