Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Hybride constructies

Vooral in de meerlaagse bouw wint het hybride bouwen, dat gericht gebruik maakt van de respectieve voordelen van massiefbouw en houtbouw, aan populariteit. Zo biedt een dragend skelet van gewapend beton voordelen op het gebied van statica en geluidsisolatie, met name bij meerlaagse bouw. Houtskeletwanden hebben dan weer zeer goede energetische eigenschappen en bieden de mogelijkheid van prefabricage. Bij gelijke energie-eigenschappen zijn ze bovendien dunner dan massieve wandelementen. Fermacell® Gipsvezelplaten bewijzen hun kracht vooral in de houtskeletbouw.

Prefabricage
Als wezenlijk onderdeel van het hybride bouwen biedt de houtskeletbouw grote voordelen. Dankzij weersonafhankelijke productie onder ideale fabrieksomstandigheden ontstaat een grote mate van plannings- en tijdszekerheid, gecombineerd met een hoog afwerkingsniveau. De prefab-elementen kunnen in korte tijd op locatie worden geassembleerd en zo de doorlooptijd aanzienlijk verkorten in vergelijking met massieve bouwmaterialen. Afwerking met fermacell® Gipsvezelplaten bevordert de kwaliteit en bespaart tijd.
 
Tijdsbesparing

fermacell® Gipsvezelplaten zijn snel en eenvoudig te monteren. Er is geen dagenlange acclimatiseringstermijn nodig, zoals bij andere bouwmaterialen het geval is. Ook lange droogtijden zijn overbodig dankzij de droge productiemethode. Verdere werkzaamheden kunnen dus direct na de montage beginnen. Slanke wanden zorgen voor meer woonoppervlak en de hoogste thermische isolatiewaarden in combinatie met de juiste spouwmuurisolatie.
 
Stabiliteit
Bekleding met fermacell® Gipsvezelplaten geeft stabiliteit aan de houtskeletdelen.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Stootvast
  • Geluidsisolerend
  • Brandwerend
  • Extreem belastbaar
  • Vochtbestendig
  • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)
Statica
Nog een belangrijk argument om hybride te bouwen is het verlagen van het eigen gewicht van een gebouw. Een niet-dragende, niet-verstevigende vliesgevelconstructie uitgevoerd in houtskelet en bekleed met fermacell® Gipsvezelplaten scheelt enkele tonnen aan eigen gewicht. Vooral bij gebouwen met meerdere verdiepingen heeft dit invloed op de afmetingen van de fundering.
 
Brandveiligheid
De fermacell® Gipsvezelplaten voldoen aan alle brandveiligheidsnormen voor bekleding. Ze zijn goedgekeurd als onbrandbaar bouwmateriaal klasse A 2 volgens DIN 4102. Ze zijn eenvoudig te gebruiken in wandconstructies.
 
Gevel
De perfecte aanvulling op fermacell® Gipsvezelplaten en een volwaardig alternatief voor conventionele gevelelementen zijn de HardiePlank® en HardiePanel® gevelbekledingen van vezelcement. Deze worden duurzaam en energiezuinig geproduceerd uit hoogwaardig portlandcement, zand en cellulosevezels. Ze bieden betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden, brand, vocht, schimmels en ongedierte. Zelfs onder extreme milieu-invloeden en weersomstandigheden zijn ze onverwoestbaar. Verwerkers waarderen vooral de grote stijfheid en het lage gewicht, waardoor de montage snel, soepel en probleemloos verloopt. 

Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren
×